By پشتیبان on شنبه, 03 بهمن 1394
Category: آموزش پاورپوینت

درس دهم آموزش پاورپوینت - مسترها در پاورپوینت

حال که شما کمی با برنامه پاورپوینت آشنا شده اید زمان آن فرا رسیده است تا شما را با یکی از مباحث پایه و اصلی برنامه آشنا کنیم. بخاطر داشته باشید که این مبحث یکی از مهمترین مباحث کار با  Power Point میباشد و خواهشمندیم در یادگیری آن صبور باشید و تمامی مباحث آن را جزء به جزء با هوشیاری کامل فرا بگیرید تا بتوانید در کار با نرم افزار به صورت یک کاربر ماهر عمل کنید. ما در این مبحث قرار است تا شما را با مرجع ها در  Power Point آشنا نماییم و کار در نمای آنها را آموزش دهیم. البته در اینجا این نکته را بیان میداریم که این مبحث مربوط به کاربرانی میشود که خواهان آن هستند تا بتوانند با برنامه به صورت اصولی کار کنند و برای کاربرانی که میخواهند تنها یک فایل ارائه را ایجاد نمایند ما راه دیگری را برای کمک به آنها در جهت راحتی بیشتر مطرح نمودهایم که در نسخه بعدی این آموزش قرار دادهایم و قضاوت را بر عهده خودتان میگذاریم تا روش برتر را برای کار انتخاب نمایید.

اگر بخاطر داشته باشید ما در آشنایی با سربرگ Viewشما را بصورت مختصر کمی با قسمت Master Views آشنا کردیم. درواقع یک فایل ارائه از تعدادی اسالیدها تشکیل شده است که اینها خود دارای مجموعه مرجع هایی میباشند که همان سه گزینه قسمت است. این نکته را نیز بدانید که مرجع ها کنترل خصوصیات اسلایدها را برعهده دارند. 

نمای Slide Master

نمای  Slide Master نمایی است که مرجع اسلایدها (شامل خصوصیات اسلایدها) را به نمایش میگذارد. پس هر تغییری که در این نما بر روی مرجع اسلایدها اعمال گردد بر روی هر اسلابد کارمان در حالت Normal نیز اعمال میگردد. بعنوان مثال ما اگر در این نما یک آرم را برای مرجع قرار دهیم این آرم در تمامی اسالیدهای کار ما درج خواهد شد. بنابراین؛ شما میتوانید در ابتدای ایجاد یک فایل ارائه با طراحی اسالید مرجع از بروز تکرار در طراحی اسالیدها جلوگیری نمایید.

{rsmembership category="1"}

برای شروع کار شما میتوانید از طریق سربرگ View در قسمت Master View گزینه Slide Master را کلیک نمایید یا از طریق فشردن همزمان کلید Shift از صفحه کلید و سپس کلیک بر روی آیکون Normal در نوار پایین برنامه به نمای Slide Master بروید. اکنون قرار است تا ما با تشریح تمامی ابزارهای این نما شما را با نمایSlide Master آشنا نماییم.

البته قبل از شروع این نکته را به یاد داشته باشید که در این نما شما عالوهبر در اختیار داشتن ابزارهای سربرگSlide Master میتوانید به تمامی ابزارهای دیگر سربرگها نیز دسترسی داشته باشید. و ما در این قسمت تنها به توضیح خود سربرگ Slide Master پرداخته ایم.

اولین قسمت این سربرگ Edite Master می باشد که ما میبایست بار دیگر قبل از شروع شما را با مباحثی پایه آشنا نماییم؛ بخاطر بسپارید که هر اسلاید مرجع از دو بخش که یک، اسلایدمرجع میباشد و دیگری اسلایدهای زیرمجموعه هستند، تشکیل شده است. برای مثال زمانی که شما در حال آماده سازی یک تحقیق هستید میخواهید تصویری را در پس زمینه تمامی صفحات کار خود داشته باشید و همچنین کادری را در گوشه صفحات خود برای درج یاداشت قرار دهید؛ پس این موارد میبایست در تمامی صفحات قرار بگیرند و به عبارتی دیگر میبایست در جایی قرار بگیرند که در تمامی اسلایدها رویت شوند و این همان اسلاید مرجع هست.

حال اگر شما بخواهید تنها تعدادی از اسلایدهای خود را برای نمایش محتوایی مانند تصویر قرار دهید؛ پس این اسلاید نباید بطور کامل مانند مرجع باشد و از آنجایی که شما میخواهید چندین بار از این گونه اسالیدها استفاده نمایید میبایست اسلایدی را در زیرمجموعه اسلاید مرجع ایجاد نمایید تا علاوه بر مواردی که برای نمایش محتوای خاص شما نیاز دارد دیگر موارد اسلاید مرجع را نیز داشته باشد. آخرین مبحث توضیحی ما در اینجا این است که شما میتوانید حتی چندین اسلاید مرجع با زیرمجموعه های خود داشته باشید تا بتوانید در کارهایی که نیاز به ترکیب داشته و طول زمانی زیادی را طی مینمایند استفاده نمایید.

نخستین گزینه این سربرگ Insert Slide Master میباشد که با کلیک بر روی آن یک اسلاید مرجع دیگر با زیرمجموعه آن ایجاد میگردد. و دومین گزینه زمانی کاربرد دارد که بخواهید به یک اسلاید مرجع اسلایدهای زیرمجموعه بیفزایید. از گزینه ِDelet فقط نمیتوانید برای حذف نخستین اسلاید مرجع و دوتا از اسلایدهای مربوط به آن استفاده نمایید. گزینه Rename امکان تغییر نام اسالیدها را مهیا میسازد بخاطر بسپارید این گزینه New Slide در نمای Normal است که تغییرات ایجاد شده شما را در این قسمت نشان میدهد.

قسمت دوم سربرگInsert Slide Master  به شما امکان تغییر در امکانات اسلایدها را میدهد به گونه ای که با کلیک گزینه Master میتوانید موارد پنجگانه اسالید مرجع را کم و زیاد نمایید که واضح بودن آنها ما را از بیان توضیحات اضافی بازداشت. ابزار بعد به شما امکان افزودن انواع Place Holder را به اسلایدهای زیرمجموعه را میدهد که با انتخاب هرکدام تنها کافی است تا درون اسالید درگ نمایید تا ایجاد گردد.

دو گزینه Title و Footers به شما این اجازه را میدهد تا نمایش آنها را در Master Layoutها فعال و یا غیرفعال نمایید. دو قسمت دیگر این سربرگ که  Edite Themeو Background میباشند را در مباحث آینده فرا خواهید گرفت و در اینجا فقط به خاطر داشته باشید که این دو بخش در نمای مرجع در این سربرگ قرار دارند.

آخرین ابزار این سربرگ که به آن می پردازیم Slide Size میباشد و با این ابزار است که شما میتوانید اندازه اسالید خود را تغییر دهید و حتی آن را در اندازه یک صفحه A4 قرار دهید. توجه داشته باشید که شما میبایست با توجه به سیستم مقصد که میخواهید فایل خود را در آن ارائه دهید باید این اندازه را تنظیم نمایید. )نیاز به درج اندازه های دقیق که کار مشکلی است نمیباشد فقط با توجه به Resolution سیستم مقصد و عریض بودنش میبایست یکی از حالتهای 4:3 یا 1::1 را انتخاب نمایید( نکته دیگر که حتما میبایست به آن توجه نمایید این است که شما نمیتوانید در مراحل پایانی تکمیل فایل ارائه این اندازه را به سادگی تغییر دهید؛ زیرا، مشکالت بسیاری مانند درهم ریختگی اندازهها را ایجاد مینماید. با باز نمودن زبانه این ابزار و انتخاب آخرین گزینه میتوانید در کادر Slide Size اندازه دقیق را داده و حتی اسالید را از حالت طولی و عرضی برعکس نمایید.

در پایان و بعد از اعمال تغییرات شما میبایست بر روی آیکون Close Master View کلیک نمایید تا به نمای Normal ارجاع داده شوید و به کار خود بپردازید.

{else}

برای دسترسی به ادامه مطلب می بایستی در وب سایت اشتراک داشته باشید

خرید اشتراک

{/rsmembership}

Leave Comments