در این درس با برنامه wizard و کاربرد آن، و برنامه multimedia آشنا خواهید شد:
Wizard چیست؟
ویزاردها، برنامههایی هستند که ما را در فرآیند ایجاد یا پیکربندی یک شیء، برنامه و یا سخت افزار بصورت گام به گام کمک میکنند، این برنامهها که به جادوگر نصب نیز معروف هستند شامل دستور العملها و پیشنهادهایی مفید و از پیش تعریف شدهای برای هر مرحله از نصب هستند، لذا روند نصب و پیکربندی سیستم با آنها آسان و تسریع میگردد.
صوت و چند رسانهای (Multimedia)
به اطلاعات شامل تصویر، صدا، فیلم و سایر اطلاعات سمعی و بصری چند رسانهای میگوییم. این اطلاعات در ابتدا توسط وسایل ورودی ویژهای دریافت شده و سپس بصورت دیجیتالی تبدیل میگردند تا قابل استفاده توسط رایانه شود.
تنظیم وسایل چند رسانهای
برای اینکه کامپیوتر بتواند از وسایل ورودی و خروجی چند رسانهای استفاده کند، لازم است آن وسیله به درستی در ویندوز تعریف و نصب گردد. برای این کار میتوانیم از CD مربوط به آن استفاده نموده و برنامه را مطابق دستورالعملهای ذکر شده در دفترچه راهنمای تجهیزات راه اندازی و نصب کنیم.
میتوانیم با استفاده از پنجره Sound And Audio Devices واقع در پنجره Control Panel بصورت زیر تنظیمات دلخواه وسایل چند رسانهای را انجام دهیم:
{rsmembership category="1"}
Volume: تنظیمات صدای وسایل صوتی در این قسمت انجام میشود.
Sounds: تنظیمات صدا برای رویدادهای مختلف ویندوز در این سربرگ انجام میشود.
Audio: انتخاب وسیلهای که صدا را پخش و ضبط میکند در این سربرگ انجام میشود.
Voice: تنظیمات پخش صدا و ضبط صدا برای وسایل انتخاب شده در این سربرگ انجام میشود.
Hardware: لیست همه وسایل و تجهیزات چند رسانهای نصب شده در سیستم در این سربرگ مشاهده میشود.
تنظیمات توان Power Option
در این برنامه امکان کنترل و تنظیم برق مصرفی کامپیوتر را فراهم میکند. امکانات این قسمت با توجه به نوع برد اصلی کامپیوتر ممکن است متفاوت باشد. امکانات Power Option برای رایانههای قابل حمل (Portable) که برق مصرفی خود را از باتری قابل شارژ تامین میکنند، بسیار مفید است.
افزودن سخت افزار جدید
ویندوز خاصیت شناسایی و پیکربندی خودکار سخت افزار (plug & Play) را دارد. اما این خاصیت زمانی قابل استفاده است که ویندوز درایو خاص سخت افزار ما را داشته باشد و قطعه سخت افزاری فوق نیز خاصیت Plug & Play را دارا باشد، در این صورت پس از گذاشتن سخت افزار جدید در کامپیوتر، در اولین مرتبه راه اندازی، ویندوز سخت افزار مذکور را شناسائی کرده و درایو آن را نصب میکند.
برای نصب سخت افزار جدید بصورت زیر عمل میکنیم:
- سخت افزارجدید را مطابق دستورالعمل همراه آن در در کامپیوتر نصب میکنیم.
- کامپیوتر را روشن میکنیم تا ویندوز راه اندازی شود.
- در صورتی که ویندوز سخت افزار جدید را شناسایی کرد، مراحل نصب را مطابق آن دنبال میکنیم، در غیر اینصورت، برنامه Add Hardware را از پنجره Control Panel اجرا میکنیم.
- پنجره Add Hardware Wizard ظاهر میشود. در این پنجره تذکر داده شده است که اگر سخت افزار شما CD نصب به همراه خود دارد، دکمه Cancel را بزنید و از CD نصب استفاده کنید. و سپس بر روی دکمه Next کلیک کنید.
- در پنجره بعدی از ما پرسیده میشود که آیا سخت افزار جدید را به کامپیوتر متصل کردهاید یا خیر؟ گزینه yes را انتخاب کرده و دکمه Next را کلیک میکنیم.
- در پنجره بعدی لیست سخت افزارهای نصب شده بر روی کامپیوتر نمایش داده میشود. نرم افزار مورد نظر را انتخاب میکنیم، سپس Add a new hardware device را جهت نصب سخت افزار جدید، انتخاب کرده و دکمه Next را کلیک میکنیم.
- در این مرحله در صورت انتخاب گزینه اول، ویندوز بصورت اتوماتیک سخت افزار سیستم را مورد بررسی قرار داده و در صورت یافتن، آن را نصب میکند و در صورت انتخاب گزینه دوم، ویندوز امکان انتخاب سخت افزار را از لیست و یا از CD درایو مخصوص آن میدهد. گزینه اول را انتخاب کرده و دکمه Next را کلیک میکنیم.
- در مرحله بعد ویندوز شروع به بررسی سخت افزارهای نصب شده میکند و در صورت یافتن سخت افزار جدید آن را نصب خواهد کرد.
- اگر ویندوز سخت افزار جدید را شناسایی کند، پنجره اتمام نصب سخت افزار ظاهر میشود. در انتها بر روی دکمه Finish کلیک میکنیم.
{else}
برای دسترسی به ادامه مطلب می بایستی در وب سایت اشتراک داشته باشید
{/rsmembership}