شما از چند طریق میتوانید این کادرهای متنی را به اسالید خود در پاورپوینت بیفزایید که متداولترین شیوههای آن در سه مورد زیر بیان میشود: 1( در تنظیمات مرجع اسالیدها این کادرها را افزوده و تنظیمات مورد نظر را نیز میتوانید به آنها بدهید. )برای آموزش این قسمت کمی صبور باشید( این روش بیشتر مورد استفاده کسانی قرار میگیرد که تمایل دارند کار با Power Point را به صورت اصولی انجام دهند.
2( میتوانید از طریق افزودن Text Boxیک کادر متنی را بیفزایید. این امکان در سربرگ Insert برای شما فراهم آمده است. باید گفت که این روش در موارد محدود مورد استفاده کاربران قرار میگیرد و استفاده آن بیشتر برای کاربران حرفهای میباشد.
3( یکی از پرکاربردترین شیوهها که بیشتر از سوی دانشجویان مورد استفاده قرار میگیرد. البته در این مورد به خاطر داشته باشید که این روش را تنها فقط در مواردی بکار بگیرید که زمان کافی را نداشته و میزان متون شما نیز کم باشد چون در این روش شما میبایست پس از هربار بازنشانی به تنظیمات تکراری بپردازید.
{rsmembership category="1"}
وارد کردن متن برای وارد کردن متن در یک کادر متنی، کافی است نشانگر موش واره را در کادر متنی قرار داده و کلیک کنیم. آنگاه میتوانیم متن مورد نظر را به صورت فارسی یا التین وارد کنیم. به طور پیش فرض نرم افزار متن را به صورت التین تایپ می کند. (بستگی به کیبرد ویندوز شما دارد)
پس ابتدا به نحوه درج متون التین میپردازیم
موقعی که شما شروع به کار میکنید و کلیدها را از روی صفحه کلید میفشارید متن شما شروع به درج شدن میکند. در وارد کردن کلمات باید بدانید که برای تایپ کردن حروف بزرگ شما میتوانید با پایین نگه داشتن کلید Shift به درج حروف بپردازید اما اگر نیاز است که چندین حروف و یا کلمات را را به صورت حروف بزرگ وارد کنید و یه جورایی پایین نگه داشتن Shift براتون سخته خوب یه بار کلید Caps lock را فشار داده و بعد به درج متن با حروف بزرگ بپردازید. بعد از اینکه شما به انتهای خط کادر متنی خود رسیدید نرم افزار به صورت خودکار به سطر بعد رهنمون میشود و این را بدانید که با فشردن کلید Enterدر هرکجای سطر که قرار دارید به سطر بعدی میروید ولی شما با این کار دستور ورود به پاراگرافی دیگر را به برنامه میدهید.
موقعی که شما نیاز دارید تا در یک پاراگراف یک سطر را ایجاد کنید میتوانید با کلیدهای Shift+Enter این کار را انجام دهید. زمانی که شما به انتهای کادر متنی خود رسیدید نرم افزار بسته به تنظیمی که شما انجام دادهاید عمل مینماید.
چنانچه در وارد کردن متن دچار اشتباه شویم، میتوانیم از کلید Backspaceبرای پاک کردن کاراکتر قبل از میله چشمک زن و از کلید Delet برای پاک کردن کاراکتر واقع در محل میله چشمک زن استفاده میکنیم.
با استفاده از کلید Space بین کلمات فاصله ایجاد میشود و زمانی هم نیاز است تا از کلیدهای ترکیبی Shift+Space برای ایجاد فاصله درمتون فارسی استفاده کنید؛ البته اگر کیبرد فارسی استاندارد بر روی سیستم شما نصب باشد! و برای درج عالئم میتوانید کلید Shift را پایین نگه داشته و علائم دلخواه خود را درج کنید.
ویرایش متن
در ویرایش متن شما باید با سه دستور زیر آشنا باشید.
أ( cut: برداشتن قسمتی از متن یا هر کاراکتری در صفحه برای انتقال آن
ب(copy : استفاده از متن و یا کاراکترهای انتخابی در قسمتهای دیگر از سند
ج(paste : برای باز نشانی قسمتهای انتخابی که با یکی از دو دستور cut یا copyبرداشت شده باشند.
حال شما با استفاده از موشواره بعد از انتخاب قسمتهای دلخواه خود با راست کلیک بر روی آن عمل برداشت را انجام و با منتقل کردن موشواره در محل دلخواه خود بار دیگر با راست کلیک عمل بازنشانی را انجام دهید. در بازنشانی شما با چهار حالت ممکن است روبرو شوید؛ این حاالت در کادر کم رنگی که در آن عبارت ctrl قرار دارد ظاهر میشود، با کلیک روی آن یا با کلید ctrl در صفحه کلید آن را باز کنید. این چهار گزینه به شرح زیر است:
1( Use Destination Theme: از تم مقصد برای قالب متن بازنشانی استفاده شود
2( Keep Source Formatting: عمل بازنشانی را مطابق با همان قالب قسمت کپی برداری انجام میدهد
3(Merge Formatting : بخش کپی شده را با قالب محل بازنشانی بازنشانی میکند
4(Keep Text Only : قسمت انتخابی را بدون هیچ قالب بندی بازنشانی میکند.
استفاده از صفحه کلید برای اجرای دستورات ویرایشی برای مبتدیان نیز سرعت و آسانی زیادی را فراهم میآورد. Ctrl+X برای عمل Cut و Ctrl+c برای عمل Copy همچنین Ctrl+Vبرای Paste کلید Ctrl هم برایتان امکان باز کردن حاالت بعد از بازنشانی را فراهم میکند.
البته از هم اکنون بهتر است که با دو دستور Undoو Redo آشنا شوید. Ctrl+Y=Redoو Ctrl+z=Undo این دو دستور بخصوص برای افراد مبتدی در کار با نرم افزار بسیار پرکاربرد است چون به شما اجازه بازگشت- Undo- وRedo رد بازگشت به مراحل قبل- Redo- را میدهد؛ و خیلی خیلی مفید واقع بوده و با سرعت زیاد اشتباهات خود را برطرف خواهید نمود.
جستجو و جایگزینی در متن
شاید برای شما پیش آمده باشد که بخواهید در چندین اسالید دنبال کلمهای خاص یا به جایگزینی کلمهای با کلمهای دیگر بپردازید. بدون شک هیچ کس مایل به مرور خط به خط برای انجام این کار نیست. در این زمان است که شما پی به قدرت نرمافزار خواهید برد.
در قسمت Editing در سربرگ Home گزینه Finde را کلیک کنید. اکنون در کادر متنی Finde What عبارت مورد نظر خود را برای جستجو وارد کنید، نرمافزار جستجو را انجام و مورد شما را در کادر زرد رنگ به نمایش در می آورد.
اما برای جایگزینی ابتدا برنامه باید جستجو را انجام و سپس مورد شما را جایگزین جستجو کند. پس گزینه Replace را که در پایین گزینه Find قرار دارد انتخاب کنید تا وارد کادرReplace شوید. در سربرگ Replace در کادرFinde What مورد جستجو و در کادر Replace White عبارت جایگزینی را وارد کنید. در آخرین گام با استفاده از گزینه هایReplace یا Peplace all کار خود را به پایان برسانید.
{else}
برای دسترسی به ادامه مطلب می بایستی در وب سایت اشتراک داشته باشید
{/rsmembership}